top of page

MER OM MIG

Läkare -föreläsare -skribent-redaktör -lektör

Jag utbildade mig till läkare vid Karolinska Institutet i Stockholm. Efter tre års specialistutbildning inom allmänmedicin bytte jag spår och gjorde min specialistutbildning inom obstetrik och gynekologi på Södersjukhuset.  Jag blev specialistläkare 2011, och sedan dess har jag främst arbetat inom öppenvården. Det har alltid lockat mig att kunna lite om mycket, så jag har ägnat mig åt allmängynekologi, fertilitet, mödrahälsovård, vulvabesvär och ungdomsgynekologi. Under 2019 vidareutbildade jag mig till diplomerad kostrådgivare, och använder de kunskaperna för att hjälpa mina patienter komma tillrätta med de besvär som är relaterade till kost och livsstil. 

Parallellt med arbetet som läkare har jag under många år ägnat mig åt utbildning och föreläsningar. Jag föreläser regelbundet på barnmorskeutbildningarna på Karolinska Institutet och Sophiahemmets Högskola, och arbetar också mycket med fortbildning av läkare och apotekspersonal. 

Att människor själva ska känna till hur deras hälsa och kroppar fungerar är något som ligger mig varmt och hjärtat. Genom mitt arbete med podden Babyzpodcast, tillsammans med barnmorskan Carina, kan jag nå ut brett till alla de som har intresse av att veta mer om fertilitet, graviditet och födande. 

Allt sedan jag var en liten flicka har jag hyst en passion för böcker, texter, ord och språk. Drömmen om att få skriva, och arbeta med andras texter, fanns där redan som barn. Men först nu i vuxen ålder har jag gett mig själv tid och utrymme för att arbeta professionellt med texter.

Sedan 2021 arbetar jag som frilansjournalist inom medicinsk journalistik. Jag är chefredaktör för Doktorn.com, och skriver där artiklar om hälsa och medicin riktat till allmänheten. Jag skriver också patientbroschyrer och hemsidestexter på uppdrag av olika företag inom hälsa och medicin.

2022 gav jag ut boken Vulvasmärta - provocerad lokaliserad vulvodyni på förlaget Gothia Kompetens. Arbetet med boken gav mig lust och mod att äntligen ägna mig åt det som varit barndomsdrömmen. Nu ägnar jag stor del av min tid åt att lektörsläsa, redaktörsredigera och korrekturläsa andra författares manus, såväl skönlitterära manus som fackboksmanus. 

Jag är utbildad lektör och förlagsredaktör via JW Förlag&Utbildning

bottom of page